zaterdag 30 juni 2012

10 anti-verveeltips

Hoi lieve, (een beetje verveelde), volgers!


Het is eindelijk vakantie (voor veel van ons in ieder geval) en sommigen moeten nog lang wachten tot ze echt op vakantie gaan! Maar er zijn ook meisjes die NIET op vakantie gaan. Zij vervelen zich heel vaak (vooral als hun vrienden wel op vakantie zijn!). Mijn moeder zegt altijd 'het is goed dat je je verveelt' omdat je dan vanzelf inspiratie krijgt. Het klopt wel een beetje, want als ik me verveel, ga ik meteen aan de DIY's en ideeën voor artikels verzinnen. Maar voor de meisjes die echt inspiratieloos zijn: dit artikel! Oké, let's get started (prepare voor de lange teksten): 
557161_334185023323202_1063354890_n_large


1. Ruim je kamer op. Ja, het moet toch een keer gebeuren? In de proefwerkweek had je nergens tijd voor en jeetje... wat een bende. Begin bijvoorbeeld met alle borden en glazen naar de keuken te brengen, haal alles van de vloer af (leg het even op je bed, vuilnis gooi je natuurlijk in de prullenbak) en ga dan over naar je kleren. Maak er mooie stapeltjes van en leg ze in je klerenkast. Alles wat vies is, hup in de wasmand! Dan ga je verder met je make-up die verspreid over je bureau/kaptafel ligt. Maak dan je bed op en wauw, wat een schone kamer heb je dan. Het geeft rust in je hoofd en misschien kan je hierdoor op NOG meer ideeën komen voor die tijden dat je je verveelt. Dus, ga lekker opruimen, opruimen en opruimen!

Goin' Down


2. Geef aandacht aan je huisdieren (als je die hebt). In de proefwerkweek hebben ze vast niet veel aandacht gekregen (of juist wel)... speel met je katten, aai ze, laat je hond uit, maak je caviahok/vissenkom schoon, koop lekker eten voor ze, knuffel ze, maak foto's van ze... Vinden ze vast geweldig!


Jessica Mojica

3. Wat ik net al zei, DIY DIY DIY DIY! Je kan er maar geen genoeg van krijgen toch? Het is meestal goedkoop, leuk om te maken en als je klaar bent, heb je er ook nog iets aan! Geweldig toch? Ruim je klerenkast op en ga lekker aan de slag met je kleren! Je kan natuurlijk ook duizend andere dingen DIY'en... Google en gij zult vinden. (een leuk idee: vriendschaps armbandjes!)

Muted Rainbow Friendship Bracelet Set Six Tiny by QuietMischief


4. Sporten! Je zit nu vast uren achter je computer, terwijl je net zo goed lekker kan sporten. Of het nou binnen of buiten is, ga sporten! Doe oefeningen op de grond, ga een stukje hardlopen, ga tennissen, (of een andere leuke sport) met je broer/zus/vader/moeder, ga touwtjespringen of hoelahoepen, doe een sportspelletje op de Wii, ga yoga'en... Je kan zoveel doen! Dit is gezonder dan de hele middag op de computer zitten en het is natuurlijk goed voor je lichaam. (wat erg mooi meegenomen is, hmm?)

Healthy Lifestyle


5. Shoppppuuhh met je moeder, zus of vriendin. Who doesn't love shopping?! Een hele middag kleren kijken, passen en kopen. Maar dan moet je natuurlijk wel geld hebben... Ga snel naar tip 6. :)

Yafit Molendijk

6. Werken. Ja, als je wil shoppen, moet je wel geld hebben. Veel meisjes lopen met hetzelfde probleem als ik. We zijn blut. Oké, we krijgen kleed/zakgeld maar dat is toch na één dag shoppen weer op?! Daarom moeten jullie achter de computer vandaan komen en gaan werken! Het is de enige manier om geld te verdienen (denk ik... als jij een andere manier weet, tell me. :p). Je kan klusjes bij je buren doen (heitje voor karweitje lol), werken in de Albert Heijn, in een strandtent, een winkel, etc, of zelf een 'bedrijfje' oprichten, bijvoorbeeld: een hondenuitlaatdienst, kleren customizen, eten verkopen... Verzin iets origineels!
Untitled


7 Foto's maken! Pak je camera en ga naar het bos, strand of een ander mooi plekje! Vraag of er een vriendin mee gaat en doe een fotoshoot. Neem verschillende outfits, muziek, eten mee en doe lekker creatief.   Maak ook foto's van de natuur en zet ze later op je blog (als je die hebt tenminste... zo niet, kijk naar tip 8).


Forget&Regret


8. Voor degene zonder blog: begin een blog! Dit is echt een wondermiddeltje tegen verveling. Je bent er zowat elke dag mee bezig! Verzin een leuke naam (die bij je blog past), maak je lay-out aantrekkelijk voor je volgers en ga schrijven! Maak wel een blog die bij je past, dus heb je helemaal NIKS met make-up? Ga dan geen beauty blog beginnen. :)

Tumblr

9. Koken! Wie houdt er nou niet van eten koken?! Maak pannenkoeken, cupcakes, cakepops, ijsjes... Of als het al avond is, avondeten. :) Je bent een (paar) uurtje(s) bezig, het is goed tegen verveling en als resultaat heb je heerlijk eten... Geweldig toch?!


Hello Vodka, goodbye dignity. 

10. Laatste tip: hou een beautymiddag (met je zus/moeder/vriendin of alleen)! Zet kaarsjes aan, neem een heerlijk bad (met veel bubbels! Als je geen bad hebt... douchen!), smeer je in met je lekkerste douchegel, scheer je benen... Maak jezelf gewoon helemaal schoon en fris en hou daarna een mani- en pedicure. Ontspan, maak je hoofd leeg en denk: ''ik heb deze middag verdiend na een heel jaar (!!) diehard werken op school.'' Als ik het zo lees, vind ik dat we nog meer beauty- en shopmiddagen verdienen.... Dus, voel je niet schuldig als je een hele dag in bad blijft. :p

Victoria Jane, For all things beauty

Dat waren mijn tips. :) Ik hoop dat jullie er iets aan hebben gehad! Wat doen jullie als jullie je vervelen?

xoxo Bibi

3 opmerkingen:

Dankjewel voor je reactie! xoxo