vrijdag 13 juli 2012

Tips: bruin worden

Hoi allemaal!


Omdat het zomer is en de meeste van jullie wel een heerlijk bruin kleurtje willen hebben, schrijf ik tips om bruin te worden! Die tanlines die je ziet, nadat je de hele dag in de zon hebt gelegen, geven me echt een super gevoel, haha! Ik word namelijk niet heel snel bruin (eerder verbrand, serieus, ik verbrand echt snel) maar als ik dan eindelijk die witte lijntjes zie... Ahhh! Ik weet niet of het mooi weer is in Nederland, maar ja, het is zomer, dus de zon zal vast een keer komen! Lees snel verder >>

Tumblr_lztcdhjpxr1r3kwr3o1_500_large


Voor het zonnen:
Voor het zonnen, is het het beste om je lichaam een heerlijke scrubbeurt te geven! Doe dit niet één dag voor het zonnen, maar minstens een paar dagen en beter nog: één week van tevoren. Je wordt er niet alleen bruiner van, dit is ook beter voor je huid! Door het scrubben verwijder je de dode huidcellen, waardoor de (zonnebrand)cremes beter in je huid dringen! Win-winsituatie. :D Oh en goed nieuws: als je al een beetje bruin bent en je gaat scrubben, scrub je je 'bruine huid' niet weg. Het bruin zit namelijk onder de dode huidcellen! :) 

Tumblr_m4dkntp3cw1rwcxevo1_500_large

Tijdens het zonnen:
Bescherm je huid met een zonnebrandcreme die een hoge factor heeft! Veel mensen denken dan dat je daardoor minder bruin wordt, maar dat is niet zo. Je wordt wel degelijk bruin, je beschermt jezelf alleen tegen het verbranden. Als je maar vaak genoeg gaat zonnen, dan ben je even snel bruin als wanneer je geen zonnebrandcreme zou gebruiken (dan verbrand je en kan je al helemaal niet meer zonnen!). Mijn tennisleraar zei dit: 'Als je zonnebrandcreme op je huid smeert, worden eerst de 'diepste' huidcellen bruin en dat zie je dus nog niet meteen, maar het gaat soort van laagje voor laagje. Dus hoe vaker je gaat zonnen, hoe meer laagjes er bruin worden.' Sorry, ik leg het superslecht uit! Ik hoop dat jullie het een beetje snappen :). Ik weet trouwens niet of mijn leraar gelijk heeft, hihi. Maar waarom moet je nou een zonnebrandcreme met een hoge factor nemen? Binnen een halfuur kan de beschermingsfactor gehalveerd zijn doordat je zweet en door het contact met je handdoek, je strandstoel en zand of gras. Daarom is het handig om een hele hoge te nemen, zodat als -ie gehalveerd is, je nog steeds een best hoge hebt (dus van 50 naar 25).

Nog een tip voor tijdens het zonnen: beweeg! Als je in de zon sport, wordt je extra bruin! Ga lekker op het strand strandtennissen of hardlopen. We snappen dat je dat niet lang volhoudt met die brandende zon, dus ga daarna lekker zwemmen of door de branding lopen... Trouwens: als je in de zee bent, wordt je nog sneller bruin! Dat komt doordat de spiegelende achtergrond (de zee of het zwembad dus) de zon weerkaatst. Ga dus lekker op een luchtbedje dobberen in het water!

Heb je in de tussen tijd honger gekregen? Eet dan geen chocola of snoep, maar wortels en tomaten! In wortel zit caroteen en dat zorgt er voor dat je een mooi bruin kleurtje krijgt en je het langer behoudt. (en wortels en tomaten zijn toch best lekker?)

En vind je je huid nog steeds niet bruin genoeg?! Ga dan GEEN olijfolie op je huid smeren. Er bestaan speciale producten met olie er in om bruin te worden! Google even en je vindt er heel veel!

Fr33_large

Na het zonnen:
Smeer je in met een goede aftersun. Je huid blijft dan langer bruin en het is goed om op je verbrande plekken te smeren! Als je echt verbrand bent, smeer dan koude yoghurt op de rode plekken.
Nog een tip: Als je in de zon hebt gelegen, douche de eerste 2 uur niet! Anders spoel je de bruine kleur af  (een beetje maar hoor) voordat hij echt inwerkt. (volgens anderen, ik weet niet of het echt zo is).


Tumblr_m68l94yw361rza7hmo1_500_large 


Dat was het! Ik hoop dat jullie er iets aan hebben gehad en nog een keer: SMEER JEZELF GOED IN!!!!!!!! Hihi. Have a nice (brown) summer!


xoxo Bibi
1 opmerking:

Dankjewel voor je reactie! xoxo